073 - 689 35 97 | dag en nacht telefonisch bereikbaar

Vingerafdruk

 

De dochter van Gerda wilde graag een vingerafdruk van haar hebben. Door ziekte worden vingers soms ’glad’ en dun en daarom had ik Gerda direct een setje gebracht, zo kon ze samen met haar dochter al een vingerafdruk maken.

Het kwam er maar niet van. Toen Gerda in de laatste fase was, belde haar man me op met de vraag of ik samen met Gerda en hun dochter de vingerafdruk wilde maken. De sfeer was ontspannen. Een vingerafdruk maken is niet moeilijk maar het moet wel secuur gebeuren. De dochter was kritisch over welke afdruk ze mooi vond en dus bleef Gerda gewoon doorgaan met het stempelen van haar vingers. Soms ging het ernaast omdat haar zicht was afgenomen. Al druk doende werden er ook grapjes gemaakt en ik zou het bijna gezellig noemen maar we waren ons er zeer van bewust waarom de vingerafdruk gemaakt werd. We wisten dat Gerda kerstmis niet zou meemaken.

De duim gaf de mooiste afdruk weer, dochter tevreden en Gerda opgelucht dat het klaar was.

Het kaartje met de vingerafdruk ligt nu in een laatje bij haar dochter, totdat ze zo ver is om deze te laten verwerken in een sieraad als tastbare herinnering aan de hechte band die ze had met haar moeder.