073 - 689 35 97 | dag en nacht telefonisch bereikbaar

Wereldwijd worden overleden kinderen herdacht door het aansteken van een kaars, door de tijdzones ontstaat er wereldwijd een lint van licht. De namen van onze kinderen en hun namen en aanwezigheid vervaagt niet. Ze leven voort in onze harten en in onze herinneringen.

De afgelopen 10 jaar is Wereldlichtjesdag in Rosmalen georganiseerd door initiatiefneemster Lilian Arts. De muzikale begeleiding werd laatste drie jaar verzorgd door Floor Wittenberg, Joost van Berkel en Ton van der Pas. Daphne van dansschool Dream Dance gaf door middel van dans uitgevoerd door leerlingen van haar dansschool uiting aan de emoties. Samen met andere vrijwilligers hebben ze met hart en ziel Wereldlichtjesdag vorm gegeven. ‘Om allerlei redenen is dit jaar het moeilijke besluit genomen om in 2019 geen ceremonie te organiseren’ zegt Lilian Arts ‘maar Wereldlichtjesdag zit voor altijd in ons hart en wij zullen dit jaar zeker ook een kaars aansteken ’.

Toen Marieke Driehuizen-Goorts hoorde dat Wereldlichtjesdag in Rosmalen in 2019 niet door kon gaan, is zij direct in actie gekomen en heeft contact opgenomen met Lilian Arts. Wereldlichtjesdag is voor haar gezin een belangrijk ritueel, waarbij er volle aandacht is voor hun overleden dochtertje Dide. Het is troostend om met lotgenoten samen te zijn in de feestelijke, maar ook lastige decembermaand.

Wereldlichtjesdag; het lint van licht gaat wereldwijd door, ook in Rosmalen en dat is troostend.

Wilt u meer weten? Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden, op www.wereldlichtjesdag.nl kunt u kijken waar.