Opbaren

Opbaren

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen er bewust voor om hun dierbare thuis op te baren. Afscheid nemen in de eigen vertrouwde omgeving kan heel geruststellend zijn. De laatste momenten kunnen de nabestaanden met hun dierbare doorbrengen. Veel nabestaanden vinden het ook prettig om in hun eigen huiselijke sfeer bezoek te ontvangen. Er zijn verschillende manieren om de overledene thuis, of op een ander zelf gekozen locatie, op te baren. Zo kan de overledene opgebaard worden op een bed, een opbaarplank, een uitvaartkist of mand. ArtsLommelen Uitvaartverzorging zal er persoonlijk zorg voor dragen dat de overledene tot de dag van de uitvaart op een verantwoorde wijze opgebaard kan blijven. De uitvaartverzorgster zal daarom elke dag langs komen om te kijken of alles goed verloopt.

Bij veel verzorgingshuizen bestaat er tegenwoordig ook de mogelijkheid om op de eigen kamer opgebaard te worden. Als u ervoor kiest om elders op te baren dan is dat bijvoorbeeld mogelijk in: crematorium Rosmalen, het Uitvaartcentrum of in het Uitvaarthuis beide in ‘s-Hertogenbosch, het Ceremoniehuis in Boxtel of het Herinneringshuis te Oss. Zo zijn er bijvoorbeeld ook opbaarkamers met een woon- en keukenruimte zogeheten 24- uurs kamer waarvan u zelf de sleutel beheert. In het eerste gesprek bespreekt ArtsLommelen Uitvaartverzorging met u welke mogelijkheden er zijn zodat u een wel overwogen kunt maken.

Ook behoort het toepassen van een lichte balseming tot de mogelijkheden. Deze behandeling kan thuis plaatsvinden en wordt uitgevoerd door Pauline Wouters of Hans Hartman van HQ Thanatopraxie. U kunt er meer over lezen op: www.hq-thanatopraxie.nl of stel uw vraag aan ons.

073 689 3597

06 53616114

=

Cookies

=

Algemene voorwaarden

info@artslommelen.nl