Reacties

Reacties

In de na-gesprekken, of met een kaart, geven nabestaanden hun beleving weer. U  hier een aantal passages lezen uit de gegeven reacties.

         Je goede zorgen waren een grote steun voor mij en de kinderen toen mijn man zo plotseling overleed. Ik was totaal ontredderd, dank je dat je er was voor ons.

          Ik heb het nog nooit gedaan… dus ik denk dat ik het wel kan. Lilian, met jouw hulp is het gelukt en hebben we een prachtig, natuurlijk en passend afscheid gehad van ons moeder. Ze zou trots op ons zijn.

          Het is perfect gelopen, het kon eigenlijk niet beter. Lilian, de uitvaartverzorgster, was heel betrokken, kwam met goede ideeën. Ze pikte de dementie ook erg goed op! Ik kan niets bedenken wat anders had gemoeten.

          Ik dacht dat het niet zou uitmaken welke onderneming we zouden kiezen maar daar moet ik op terugkomen. Ik, maar ik spreek nu ook namens ons allen, ben nu blij dat we jou hebben gebeld. Vanaf het eerste moment tot nu, dit nagesprek, was het goed zijn we super blij met jou en kan ik niets bedenken waar ik me over heb geërgerd of wat niet goed was. Alles klopt, paste bij ons en mijn vader.

          Het overlijden van onze moeder zorgde ervoor dat we weer met z’n allen om tafel moesten gaan zitten. Geen eenvoudige opgave echter mede door jouw aanwezigheid en zorg kunnen we nu kijken op een respectvol, goed verlopen afscheid waarin alles gezegd is, ieder zijn ruimte heeft gekregen. Trots en dankbaar zijn we dat het zo goed is verlopen, er is een last van onze schouders afgenomen.

          Lilian Arts is professioneel in de uitvoering van haar werk, maar persoonlijk in de aanpak ervan: met een aangeboren naturel gaat ze om met kwetsbare mensen die net een dierbare verloren hebben. Zonder zichzelf op te dringen, is ze aanwezig en als vanzelfsprekend neemt ze veel werk uit handen. Ze bemiddelt, biedt steun en is betrokken, maar niet bemoeizuchtig. Ze is correct, maar flexibel waar nodig.

          Ons pap was weer thuis gekomen, door de balseming zag hij er mooi uit, en dat gaf rust. We konden bij hem zijn als we daar behoefte aan hadden. En ondanks alle chaos, de regelzaken die gedaan moesten worden is het een heel mooi, respectvol afscheid geworden waar we met zijn allen met een goed gevoel op terugkijken.

          Er was zoveel gebeurd bij mijn ouders, we waren moe door al het zorgen, we wonen ook al niet dichtbij. Lilian jij was ons baken, we wisten het soms niet meer maar door jouw rust, structuur, dagelijkse contactmomenten wisten we dat het goed zou komen.

          Lieve Lilian,

Jij hebt met ons mama haar wens uitgedragen. Door de rust die je bracht heb je mij de kracht gegeven om door te gaan en staande te blijven in de chaotische situatie. Ik kijk nu terug op een mooie tijd en begrafenis. Ik ben dankbaar voor alle dierbare herinneringen .

          Het afscheid was goed; een fijn afscheid. Lilian was heel betrokken, maar liet ons ook ons eigen ding doen.

          Jij maakt het verschil weet ik nu en zie je graag terug maar niet hier!

          Het was goed: mijn man was mooi verzorgd, wij zijn tevreden, de mensen spreken erover hoe mooi alles was dus wat moet ik nog meer zeggen? Goed is goed!

          Dat je voor iedereen ook een foto had vond ik zo mooi, attent maar ook waardevol. Daardoor had ik weer iets tastbaars in handen van mijn vader.

Dank je voor je goede zorgen.

          Ik kijk er met een goed gevoel op terug. Lilian: je hebt het goed gedaan. Je had goed door dat moeder dementerend is. Ook voor onze emoties had je aandacht en pakte dat goed op. Dat was erg fijn!

          Totale chaos na het onverwachte overlijden van mijn man. Gelukkig accepteerde mijn jongens jou direct en echt, geloof me, een groter compliment bestaat er niet. Ik ben blij dat mijn vriendin jou toen heeft gebeld.

          Wat zijn wij blij met jouw informatie over balseming. Na deze behandeling, na het overlijden, werd onze dochter weer onze dochter. Zo fijn, zo mooi.

Jouw rust en geduld hebben we zeer bewonderd. Als onze tijd daar is mogen de jongens jou direct bellen om onze uitvaart te  regelen. Woorden zeggen niet genoeg maar we willen je heel erg bedanken voor alles.

          Mijn man is zeer onverwacht overleden. De kinderen hebben jou gekozen; je foto sprak hen zeer aan. Nooit geweten dat een foto zo belangrijk kan zijn, maar ze hebben het goed gezien. Jij was de goede keuze, jij paste perfect bij ons gezin, tijdens deze moeilijke tijd waarin we zo onverwacht in terecht zijn gekomen. Alles klopte en was goed geregeld.

          Mijn vrouw had samen met mij en de kinderen alles geregeld. Samen met jou hebben we ons wensen vooraf uit- en doorgesproken. We hebben jou bewust uitgekozen, je had ons vertrouwen gewonnen. Mijn vrouw gaf dat rust. Nu kijken we terug, is het stil in huis. Het afscheid was intens en gegaan zoals wij het wilden. De kleine dingen die jij deed was precies zoals mijn vrouw ook zou doen. Kortom Lilian dank je, het was goed.

          Mijn moeder had met jou al een contact opgebouwd wat ze erg prettig en waardevol vond. Wij hebben haar voorstel uitgevoerd en met jou contact opgenomen. Ook wij hebben het contact als waardevol ervaren. Je transparantie wat betreft de beslissingen die genomen moesten worden maar ook over de financiële zaken hebben we als heel prettig ervaren.

Moeder had een goede keuze gemaakt. Lilian nogmaals hartelijk bedankt.

          Voor mij en mijn vader was Lilian een grote steun na het onverwachte overlijden van mijn moeder. Ze heeft ons op haar persoonlijke manier door de zware week voor de uitvaart heen geloodst en ervoor gezorgd dat het een prachtig afscheid werd, zoals wij het  wilden en waar mijn moeder ongetwijfeld tevreden over zou zijn geweest. Geen moeite was Lilian teveel, geen tijdstip te gek: letterlijk dag en nacht stond ze voor ons klaar. Lilian maakte de beste indruk aan de telefoon tijdens de belronde om een uitvaartondernemer te vinden. Die indruk heeft ze meer dan waar gemaakt.

          Ik wilde het afscheid van mijn moeder zoveel mogelijk zelf regelen. Vijf ondernemers had ik vooraf benaderd, jij was de enige die mijn vragen concreet beantwoorde en toezegde dat dat kon. Jij hebt je aan je woord gehouden. Ik heb samen met mijn familie alles wat we wilde zelf kunnen doen. Jij bleef op de achtergrond het proces volgen en mij ondersteunen. Was er iets dan kon ik altijd met jou overleggen. Lilian dank je, ik heb onze samenwerking en jouw zorgzaamheid zeer gewaardeerd. Het afscheid van mijn moeder is verlopen zoals ik voor ogen had met, na de ceremonie, een echte Bossche Bol van de Groot!

          Jouw zorgzaamheid, voor vader en voor ons was hartverwarmend. Jij was die week een deel van de familie, het voelde zo vertrouwd dat we een bord voor jou op tafel erbij hadden gezet. We durfden alles te vragen en uit te spreken. De uitvaart van moeder was zo mooi, zo persoonlijk, we zijn blij jou ontmoet te hebben. Tot ziens!

         Jij was onmisbaar bij het afscheid van mijn schoonvader. Je regelde alles tot in de puntjes. Je was altijd op de achtergrond aanwezig maar moest er iets plaats vinden dan stond je weer vooraan. Je voelde perfect aan waar wij behoefte aan hadden. Geweldig, je bent een vakvrouw.

          Heel veel dank voor je warme betrokkenheid rondom de begrafenis van mijn vader. Je was erg attent en dacht aan veel dingen die maken dat we op een zeer goed afscheid kunnen terug kijken. Je hebt ons zo goed begeleid in die moeilijke, emotionele tijd.

Lieve groet.

073 689 3597

06 53616114

=

Cookies

=

Algemene voorwaarden

info@artslommelen.nl